16.03: Trenarkurs i Selje i april

Postet av Selje IL - Fotball den 16. Mar 2008

Selje IL arrangerer, i samarbeid med Sogn og Fj. Fotballkrets. aktivitetsleiarkurs på desse tysdagane: 1.april, 8.april, 15.april. Påmelding snarast og seinast innan 25.mars. Meir info., les under......

Selje IL arrangerer aktivitetsleiarkurs (trenar 1 – delkurs I) på desse datoane (ca. 3 timar pr. kveld):

Tysdag 1.april

Tysdag 8.april

Tysdag 15.april

Alle trenarar BØR ha dette kurset!

I staden for å legge det til ei helg, har vi fått lov å legge kurset til 3 vekedagar. Håpar at dette kan gjere at endå fleire kan vere med.

Vi må ha minst 8-10 stk. for å få lov å arrangere kurset. Alle utgifter vedr. kurset vert betalt av Selje IL .

Meir info. om kurset, les nedanfor!

Påmelding snarast og seinast innan tysdag 25.mars til:

atles@vestdata.no

eller pr. tlf. 99247687 (Atle)

eller pr. tlf. 47861892 (Nina)

 

NFFs Trener-I-kurs

Vil du bli en trener som ivaretar alles behov, og sørger for både ferdighetsutvikling og et godt miljø? Da er fotballtrenerkurs I noe for deg!
Dette kurset er et barne- og ungdomstrenerkurs og har derfor fokuset på hva som er typisk for disse målgruppene og hvilke konsekvenser det bør få for fotballaktivisering, læring og trivselstiltak.
Til sammen utgjør de fire delkursene det første trinnet i NFFs formelle trenerutdanning og gir autorisasjon som Trener I.

NFF vil gjerne gjøre oppmerksom på at vi synes det er like viktig, ja faktisk viktigere å vurdere delkursene i Trener-I-kurset som selstendige enheter slik:

  • Delkurs 1, Aktivitetslederkurs – barnefotball er et eget selvstendig, sentralt kurs for alle som har en leder-/trener- funksjon blant barn i alderen 6 – 12 år.
  • Delkurs 4, Ungdomsfotball, er et eget selvstendig, sentralt og viktig kurs for å forstå hvor uensartet ungdomsgrupperingen er og hvordan en bør forholde seg til dette.
  • Delkurs 2, Fotballferdighet Delkurs 3, Samspill, danner en naturlig helhetlig sammenheng og bør derfor gjerne gjennomføres som en sammenhengende enhet.

Da har vi altså tre deler i Trener-I-kurset som svært gjerne bør gjennomføres av mange - uten at alle må eller bør fullføre et helt Trener-I-kurs.
Vi trenger mange aktivitetsledere både på barne- og ungdomssiden som kan organisere og sette i gang fornuftig fotballaktivitet Vi anbefaler derfor flest mulig å ta delkurs 1 og 4.
Så kan de som både har interesse for det og en viss fotballerfaring gå videre på de mer fotballfaglige temaene i delkurs 2 og 3.
Det betyr at vi faktisk anbefaler at delkursene tas i rekkefølge 1 – 4 – 2/3 framfor i nr rekkefølge.

Det er ingen praktisk prøve etter gjennomført trener-I-kurs, men instruktørene skal foreta en løpende evaluering, med tanke på blant annet eventuelt anbefaling til neste kursnivå, trener-II-kuset.

Delkurs 1

Aktivitetslederkurs - barnefotball (6-12 år)

Hva er det som gjør at barn trives med fotball?
Hvordan skal du oppføre deg som aktivitetsleder?
Hva slags fotballaktiviteter bør barn drive med?
Hvordan kan du differensiere aktivitetene slik at alle opplever mestring?
Hvilke retningslinjer gjelder for barnefotballen og foreldreinvolvering?
Delkurset gir deg konkret hjelp for å sette i gang fotballaktivitet som skaper trivsel og engasjement.Kurset gir deg status som ”Aktivitetsleder – barnefotball”.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.